AMLA (indický angrešt) Emblica officinalis či Phyllanthaceae emblica
Význam v Khadi barvách na vlasy:
Amla dává vlasům objem a lesk, tonizuje vlasovou pokožku a snižuje pH-hodnotu. Tónuje barevný výsledek henny.
Význam v Khadi vlasové a pleťové kosmetice:
Ajurvéda používá amlu jako prevenci předčasného šedivění a proti vypadávání vlasů. Amla posiluje kořínky a vlasy, dává lesk a výjimečný objem. Tonizuje pokožku a chrání její přirozenou bariéru pomocí antioxidantů. Vitamin C zvyšuje produkci kolagenu – pokožka se zpevňuje a vyhlazuje.
Speciální vlastnosti:
Amla je v Indii ctěna jako univerzální všelék: plody amly jsou považovány za „ovoce věčného mládí a krásy“. Ovoce z amlového stromu je jedním z nejlepších zdrojů vitaminu C v rostlinné říši. Čerstvé plody obsahují až 20x více kyseliny askorbové (vitamínu C) než pomeranč. Kromě toho obsahuje vysoká množství tříslovin a hořčinů, bioflavonoidy, antioxidanty a minerály, které posilují a regenerují pokožku.
Původ: Indie